İrmik Revani Tarifi



İrmik revani, kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çok lezzetli ve besleyici bir şerbetli tatlı çeşididir. Türkiye de çok sevilen, çabuk ve kolay hazırlanması sebebi ile ev hanımları tarafından en çok tercih edilen tatlılar arasındadır. Fazla zamanı olmayıp ta, konuklarına çok lezzetli ve hazırlaması kolay bir tatlı yapmak isteyen herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin...
İrmik Revani Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Şerbeti İçin Malzemeler:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
İrmik Revani Hazırlanışı:

Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için, küçük bir tencerenin içinde şeker ile suyu, yaklaşık on dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip, beş dakika daha kaynatarak, soğumak üzere balkon veya cam kenarı gibi serin bir yere kaldırıyoruz.
Tatlının kekini hazırlamak için, bir hamur karıştırma kabının içine üç adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine şekeri ilave edip, mikser veya çırpma teli ile kar halime gelinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra sırası ile sıvı yağ, yoğurt, ve irmiği ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Ardından, vanilya ve unu ilave edip, bir miktar daha çırpıyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip, şöyle bir iki karıştırdıktan sonra, dibini margarin ile yağladığımız, orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltıyoruz. Tepsiyi ileri geri hızlı bir şekilde sert hareketlerle ileri geri hareket ettirip, hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını ve hava kabarcıkları oluşmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan, sonra, bir miktar soğumasını bekliyoruz. Tatlının şerbetini, keki ılık, şerbeti soğuk vaziyette iken döküyoruz. Tatlı tepsisinin üzerine daha geniş başka bir tepsi ile kapatarak, şerbetini çekmesini bekliyoruz. Yaklaşık iki saat bu şekilde beklettikten sonra kare şeklinde dilimleyip, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 02.02.2015 01:14:39





İrmik Revani Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

10 Yorum Yapılmış "İrmik Revani Tarifi"

ayşe

Cevap Sayısı: 0
ünsüz olur mu hiç ya?malzemesi eksik sanki?

2014-07-23

Kullanıcı oyu: 4,5

urfalıZeynep

Cevap Sayısı: 0
görünüşü güzel ama unsuz nasıl birbirini tutucak merak ediyorum... yapacam ama meral hanımın ki gibi malzemem israf olsun istemiyorum

2014-05-30

Kullanıcı oyu: 4,5

ece

Cevap Sayısı: 0
yaptım çok güzel bir revani oldu:)

2014-04-29

Kullanıcı oyu: 4,5

meral

Cevap Sayısı: 0
Revani degil zebani butun malzemem bosa gitti sagolun

2014-01-13

Kullanıcı oyu: 4,5

ebubekir

Cevap Sayısı: 0
süper birşey oluyar yapın tadın yanii

2013-08-07

Kullanıcı oyu: 4,5

nurcan

Cevap Sayısı: 0
evet görüntüde tatlıyı çok beğendim şu an yaptım fırında yarın kızımın okul kermesi var ona yapıyorum inşallah çok mükemmel olur

2013-05-21

Kullanıcı oyu: 4,5

miyase

Cevap Sayısı: 0
tarif eksik yaptım olmadı unsuz olmaz

2013-05-06

Kullanıcı oyu: 4,5

gizli hayran

Cevap Sayısı: 0
saolun valla çok lazımdı tarif

2013-04-26

Kullanıcı oyu: 4,5

hüznüm

Cevap Sayısı: 0
un yok tarifinizde unsuz nasıl olur ama inanın mükemmel görünüyo :)

2013-04-15

Kullanıcı oyu: 4,5

Admin

Cevap Sayısı: 0
İrmik Revani Tarifi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, İrmik Revani Tarifi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28

Kullanıcı oyu: 4,5









#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Revani Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2015