Portakallı Revani Tarifi



MALZEMELER

Dört kahve fincanı un
Dört kahve fincanı şeker
Dört kahve fincanı yoğurt
Dört kahve fincanı irmik
Dört yumurta
İki kahve fincanı sıvı yağ
İki kahve fincanı portakal suyu
Bir portakal kabuğu rendesi
Bir paket kabartma tozu

Portakallı Revani Tarifi

ŞERBET

İki buçuk su bardağı şeker
İki su bardağı su
Bir su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
Bir tatlı kaşığı limon suyu

Portakallı Revani tarifi

Yumurtlar şekerle cam bir kapta on beş dakika çırpılır. Un,irmik,yoğurt,sıvı yağ konur karıştırılır son olarak portakal suyu,kabuğu ve kabartma tozu konur,bir iki kere tahta kaşıkla karıştırılır yağlanmış tepsiye dökülür,önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir,diğer tarafta şeker,su,portakal suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatılır,limon suyu ve kabuğu ilave edilip ateşten alınır,soğutulur. Fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine dökülür,üzerine bir tepsi örtülüp 4 saat dinlendirilir,dilimlere kesilerek arzuya göre süslenerek servis yapılır.

NOT: Bu tatlı bir gece bekletilirse daha nefis olur

Yayınlanma Tarihi : 19.12.2012 18:04:56





Portakallı Revani Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

6 Yorum Yapılmış "Portakallı Revani Tarifi"

zehra

bukadar muthis birsey tatmamisdim cok tatli

2014-07-22

Kullanıcı oyu: 4,5

müslüm yapar

anam güzel yapatı bende yeydim

2014-01-29

Kullanıcı oyu: 4,5

yaren genç

ben de güzel olacağını ümit ediyorum

2013-07-17

Kullanıcı oyu: 4,5

ferda

annem 2 adet yumurta ile yoğurt koymadan yaptı kabarmamış portakal suyu da eklemişti..şimdi burda ki tarifi denicez..bakalım olcak mı ..

2013-07-16

Kullanıcı oyu: 4,5

saadet

çok harika bir tarif

2013-05-19

Kullanıcı oyu: 4,5

Admin

Portakallı Revani Tarifi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Portakallı Revani Tarifi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28

Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kremalı Revani

Kremalı Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlı türlerinden biridir. Revani yapımı kolay, lezzeti ise bir o kadar güzel olan tatlılardan biridir. Revani irmik ile yapılan kek türü gibi üzerine şerbet dökülen tatlıdır. Revani içe...

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı revani, tatlı denildiğinde pek çok kişinin aklına gelen ilk lezzet... Eğer bu tatlıyı daha önce hiç denemediyseniz mutlaka yapmalısınız. Haşhaşların tatlıya verdiği çıtırlık, şerbeti ile kekinin uyumu pastaya inanılmaz şe...

Muzlu Saray Revani Tarifi

Malzemeler: 1 su bardağı fındık 1 su bardağı marmelat 1 paket kabartma tozu 2 muz 4 yumurta 1 paket vanilya 2 su bardağı un 1 su bardağı tozşeker Şerbet Malzemeleri: 3 su bardağı su 1 dilim limon 2.5 su bardağı tozşe...

Limonlu Revani

Limonlu revani, özel günlerinizde ve davet yemeklerinizin arkasından misafirlerinize ikram edebileceğiniz hoş bir tatlı olacaktır. Limonlu Revani Malzemeleri: 4 adet yumurta1 su bardağı sıvıyağ2 su bardağı un1 su bardağı ...

Portakallı Revani Tarifi

MALZEMELER Dört kahve fincanı un Dört kahve fincanı şeker Dört kahve fincanı yoğurt Dört kahve fincanı irmik Dört yumurta İki kahve fincanı sıvı yağ İki kahve fincanı portakal suyu Bir portakal kabuğu rendesi Bir paket ...

Cevizli Revani Tarifi

Bildiğiniz gibi revani hem kolay yapılabilen hem de çok kolay bir şekilde farklılaştırılabilen bir tatlı olarak önemli. Revani temelinde yumurta, un, şeker, yağ ve irmik ile yapılabiliyor, ancak en basitinde hindistan cevizi, d...

Sade Revani Tarifi

MALZEMELER • 5 yumurta • 4 fincan şeker • 4 fincan un • 2 fincan pirinç unu • 1 çay bardağı sıvıyağ • 1 limon suyu Şerbeti: • 3 su bardağı şeker • 5 su bardağı su Sade Revani tarifi 1- Geniş bir kaba çok kaynar olm...

Revani Yaparken Dikkat Edin

Öncelikle Sıvılarn ve Kuruların koyulması, fırının önceden ısıtılması, fırında yağlanmış bir kap kullanılması ve fırında ilk yarım saat fırını açmamak gerekmesi göze çarpan kilit noktalar! Bu arada şerbeti dökmeden şerbetin soğ...

Basit Revani Tarifi

Malzemeler: 4 tane, yumurta 3 yemek kaşığı, sıvıyağ 1 su bardağından, biraz az, irmik 1 su bardağı, şeker 1 su bardağı, yoğurt 2,5 su bardağı, un 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay fincanı, ceviz ...

İrmik Revani Tarifi

MALZEMELER • 1 su bardağı irmik • 3 su bardağı şeker • 1 su bardağı sıvıyağ • 2 su bardağı su • 4 adet yumurta İrmikli Revani tarifi 1 – Hamur kabına sıvı yağ konarak mikserde çırpa çırpa kar gibi beyazlatılır. Çırpar...






#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Revani Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2014