{ "title": "Basit Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/basit-revani-tarifi(1).jpg", "date": "21.01.2024 15:43:38", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Basit revani tarifi çoğu zaman bizi kurtarıcı bir tatlı olmaktadır. Aniden misafir geldiğinde veya tatlı yapmaya zaman bulamadığınızda en basit tatlı tarifini bulmak için internete girip basit tatlı tarifi ararız. İşte bu noktada can simidi görevi gören bir tatlı tarifi en lezzetli bir şekilde yapmanın püf noktasını anlatacağım. Revani tatlısı için kullanacağımız malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta ve yoğurt buzdolabından çıkarıldığı gibi kullanılırsa revani kekimiz istediğimiz gibi kabarmaz. Bu nedenle oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. Basit revani tarifinde kullanacağınız yumurtanın çırpılması da önemlidir. En az 5 dakika çırpmalısınız. Tamamen kar beyazı rengi alana kadar çırpmanız kabarması açısından önemlidir. Bir diğer önemli nokta da pişirmesiyle ilgilidir. Fırının ısısı 180 dereceye ulaşmadan tepsiyi fırına sürmeyin ve ilk 20 dakika asla fırının kapağını açmayın. Zira fırının kapağını erken açarsanız kabarmış olan kekiniz birden sönecektir. Bu da istenilmeyen bir durumla karşı karşıya kalmanız ve misafirlerinize mahcup olmanız anlamına gelecektir. Şimdi basit revani tarifine geçelim.

Basit Revani Tatlısının Malzemeleri

Keki İçin Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeleri
Basit Revani Tatlısı nasıl yapılır?

Revaninin yapımı aynı kek yapımı gibidir. İlk olarak yumurta ve şekeri bir kaba koyarak iyice çırpalım. En az beş dakika yumurtanın rengi kar beyaz olana kadar çırpacağız. Ardından diğer malzemelerin hepsini ilave ederek bir müddet daha çırptıktan sonra hamurun sertliği tahin yumuşaklığına gelene kadar çırpmaya devam edelim. Hamur hazır hale geldikten sonra fırının tepsisine dökerek yayalım. Fırının derecesini 180 dereceye ayarlayıp ısısı 180 dereceye ulaştıktan sonra tepsiyi fırına sürelim. İlk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayacağız. 20 dakika sonra açıp pişip pişmediğini kontrol edelim. Bir tarafı daha iyi piştiyse çevirerek diğer tarafın da aynı kıvamda pişmesini sağlayalım. Hamur pişerken diğer taraftan şerbeti hazırlayalım.

Basit revani tatlısının şerbeti için şeker ve suyu küçük bir tencereye koyalım. Şekeri eriterek kaynattıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Ardından limon suyunu ilave ederek ateşten indirelim ve soğumaya bırakalım.

Revani keki piştikten sonra oda sıcaklığına kadar soğuması için bekleyelim ve soğuduktan sonra üzerine yarım bardak soğuk su gezdirelim. Üzerine ılık şerbeti döktükten sonra kekin şerbeti çekmesini için dinlenmeye alalım. İki saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
" } ] }