{ "title": "Basit Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/basit-revani-tarifi(1).jpg", "date": "21.01.2024 15:43:38", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Basit revani tarifi çoğu zaman bizi kurtarıcı bir tatlı olmaktadır. Aniden misafir geldiğinde veya tatlı yapmaya zaman bulamadığınızda en basit tatlı tarifini bulmak için internete girip basit tatlı tarifi ararız. İşte bu noktada can simidi görevi gören bir tatlı tarifi en lezzetli bir şekilde yapmanın püf noktasını anlatacağım. Revani tatlısı için kullanacağımız malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta ve yoğurt buzdolabından çıkarıldığı gibi kullanılırsa revani kekimiz istediğimiz gibi kabarmaz. Bu nedenle oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. Basit revani tarifinde kullanacağınız yumurtanın çırpılması da önemlidir. En az 5 dakika çırpmalısınız. Tamamen kar beyazı rengi alana kadar çırpmanız kabarması açısından önemlidir. Bir diğer önemli nokta da pişirmesiyle ilgilidir. Fırının ısısı 180 dereceye ulaşmadan tepsiyi fırına sürmeyin ve ilk 20 dakika asla fırının kapağını açmayın. Zira fırının kapağını erken açarsanız kabarmış olan kekiniz birden sönecektir. Bu da istenilmeyen bir durumla karşı karşıya kalmanız ve misafirlerinize mahcup olmanız anlamına gelecektir. Şimdi basit revani tarifine geçelim.