{ "title": "Cevizli Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/cevizli-revani-tarifi(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:02:01", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Cevizli revani tarifi, klasik revani tatlısından tek farlı ince çekilmiş cevizleridir. Revani tatlısı hem oldukça basit hazırlanan hem de oldukça lezzetli bir tatlı olduğu için tercih edilen bir tatlıdır. Habersiz gelen misafiriniz varsa, gün yapıyorsanız veya arkadaşlar arasında bir toplantınız varsa, fazla uğraşmadan hemen bir tatlı hazırlayım diyorsanız size en uygun tatlı cevizli revani tatlısı olacaktır. Revani tatlısının temelinde yumurta, un, irmik, şeker ve yağdan oluşmakla birlikte farklı lezzet arayanlar için farklı ilaveler de yapılabilmektedir. Değişik tropik meyveler eklenebildiği gibi ceviz eklenerek de yapılabilir. Hazırlanışı kolay ve her evde bulunması gereken basit malzemelerden yapıldığı için çoğu kişilerin tercih ettiği revani tatlısını ceviz ekleyerek yapmanın tarifini verelim.

Cevizli Revani Tatlısının malzemeleri

Hamuru İçin malzemeleri
Şerbeti İçin malzemeleri
Cevizli Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım ki şerbeti revaninin üzerine ılık dökmemiz gerekiyor. Üç su bardağı su ve üç su bardağı toz şekeri bir tencere içerisine koyarak kaynatmaya başlayalım. Kaynama başladıktan sonra 10 dakika daha kaynamasını bekledikten sonra 4-5 damla limon suyu damlatalım. 2 dakikada limonla birlikte kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğuması için serin bir yere bırakalım. Revanimizin şerbeti ılıyana kadar biz hamuru hazırlayalım.

Büyük bir kaba dört tane yumurtayı kırın ve üzerine bir su bardağı toz şeker ilave ederek mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın. Ardından hamuru için yazılmış olan malzemelerden ceviz içi dışındakileri ilave edip iyice yoğuralım. Hamurumuz kulam memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım. Hamur hazır hale geldikten sonra ceviz içini karıştırarak bir miktar daha yoğuralım. Cevizli revani tatlımızın hamuru hazır hale geldikten sonra fırın tepsisini yağlayarak hamuru tepsiye dökelim ve bir kaşıkla tepsiye eşit kalınlıkta olacak şekilde düzleyelim. Fırının derecesini 180 dereceye getirdikten sonra ısının yükselmesini bekleyelim ve ısı 180 dereceye geldikten sonra tepsiyi fırına verelim.

Cevizli revani tatlısının hamurunu fırına verdikten sonra ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Fırının kapağını açarsanız kabarmış olan hamur tekrar söner. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım. Çıkarırken de dikkat edilmesi gereken nokta vardır. İlk olarak fırının kapağını açıp birkaç dakika beklettikten sonra fırından çıkarın. Böylece ani ısı değişikliği olmayacağı için kekiniz sönmez. Fırından çıkardığınız kek biraz ılıdıktan sonra üzerine şerbeti gezdirin. Bir saat bekletip şerbetin çekmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Dileyen üzerine Hindistancevizi serpiştirebilir.
" } ] }