{ "title": "İrmik Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/irmik-revani-tarifi(1).jpg", "date": "19.01.2024 03:46:19", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "İrmik revani, kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çok lezzetli ve besleyici bir şerbetli tatlı çeşididir. Türkiye'de çok sevilen, çabuk ve kolay hazırlanması sebebi ile ev hanımları tarafından en çok tercih edilen tatlılar arasındadır. Fazla zamanı olmayıp ta, konuklarına çok lezzetli ve hazırlaması kolay bir tatlı yapmak isteyen herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

İrmik Revani Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeleri
İrmik Revani Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için, küçük bir tencerenin içinde şeker ile suyu, yaklaşık on dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip, beş dakika daha kaynatarak, soğumak üzere balkon veya cam kenarı gibi serin bir yere kaldırıyoruz.

Tatlının kekini hazırlamak için, bir hamur karıştırma kabının içine üç adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine şekeri ilave edip, mikser veya çırpma teli ile kar halime gelinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra sırası ile sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Ardından, vanilya ve unu ilave edip, bir miktar daha çırpıyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip, şöyle bir iki karıştırdıktan sonra, dibini margarin ile yağladığımız, orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltıyoruz. Tepsiyi ileri geri hızlı bir şekilde sert hareketlerle ileri geri hareket ettirip, hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını ve hava kabarcıkları oluşmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan, sonra, bir miktar soğumasını bekliyoruz. Tatlının şerbetini, keki ılık, şerbeti soğuk vaziyette iken döküyoruz. Tatlı tepsisinin üzerine daha geniş başka bir tepsi ile kapatarak, şerbetini çekmesini bekliyoruz. Yaklaşık iki saat bu şekilde beklettikten sonra kare şeklinde dilimleyip, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }