{ "title": "İrmikli Revani", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/irmikli-revani(1).gif", "date": "20.01.2024 10:30:50", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "İrmikli revani tarifi, kolayca hazırlanabilen ve oldukça lezzetli bir şerbetli tatlı türüdür. Kolay tarifi ve lezzetli oluşu nedeniyle tercih edilip ev hanımları arasında sıkça yapılan bir tatlı olanrevani tatlısıözellikle Ramazan aylarında sofraları süslemektedir. Ansızın bir misafiriniz geldiğinde dar zamanda ne hazırlayım diye düşünmeden hemen 30 dakika içerisinde irmikli revani tatlısını hazırlayabilirsiniz. Şimdi lafı fazla uzatmadan irmikli revani tatlısının tarifine geçelim.

İrmikli Revani Tatlısının Malzemeleri

Keki için malzemeler
Şerbeti için malzemeler
Üzerini süslemek için malzemeler
İrmikli Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetini üzerine soğuk olarak dökeceğimiz için ilk olarak irmikli revaninin şerbetini hazırlayalım. Bir tencere içerisine iki su bardağı su ve iki su bardağı şekeri koyarak kaynatalım. Karıştırarak kaynatalım ki şeker iyice erisin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra çeyrek limon diliminin suyunu sıkalım ve ocağın altını kapatarak soğumaya alalım.

Şerbetimiz soğumaya başlarken biz kek hamurunu yapmaya başlayalım. Üç tane oda sıcaklığında beklemiş yumurta ve bir su bardağı şekeri bir kap içeresinde karıştıralım. En az 5 dakika karıştırın ki yumurta bembeyaz bir hal alsın. Bu kabarması için önemlidir. Ardından un dışındaki diğer malzemeleri ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra bir elimizle unu yavaş yavaş dökerken diğer elimizle çırpmaya devam edelim. Bu şekilde unu yavaş dökmemizin sebebi topaklaşmaması içindir. Hamurumuz istenilen kıvama geldikten sonra fırın tepsisi içerisine yağ gezdirdikten sonra revani hamurunu tepsinin içerisine döküp yayalım. Fırının derecesini önceden 180 dereceye getirip ısıyı 180 dereceye çıkardıktan sonra irmikli revani kekimizi fırına verip pişirelim. Üzeri hafif kızarmaya başlayınca çıkarıp soğumaya alalım. Kabarmış keki ani ısı değişikliğine sokarsanız birden söner. Bu nedenle kapağı açtıktan sonra 5 dakika fırında bekletelim ardından oda sıcaklığına çıkaralım. Çabuk soğusun diye balkon gibi soğuk yere koyarsanız birden kekiniz söner. Bu püf noktaya dikkat etmelisiniz. Kekiniz soğuduktan sonra şerbeti üzerine döküp krem şantiyi hazırlayalım.

Süt ile kremşantiyi iyice çırptıktan sonra revaninin üzerine döküp ıspatula ile yayalım. Ardından küçük kare dilimler halinde kestikten sonra üzerine çekilmiş ceviz ve fındığı ilave edip servis edebilirsiniz.

" } ] }