{ "title": "Kremalı Revani", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/kremali-revani.JPG", "date": "19.01.2024 15:10:35", "author": "Mustafa tahsin", "article": [ { "article": "
Kremalı Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlı türlerinden biridir. Revani yapımı kolay, lezzeti ise bir o kadar güzel olan tatlılardan biridir. Revani irmik ile yapılan kek türü gibi üzerine şerbet dökülen tatlıdır. Revani içerisine değişik malzemeler eklenerek farklı çeşitleri yapılabilir. Revani üzerine krema dökülerek de kremalı revani yapabiliriz. Böylece hem şerbetli hem de sütlü kremalı tatlı elde ederiz. Şerbetli ağır tatlı sevmeyenler için hafif ve aynı lezzette bir revani çeşidi yapmış oluruz.

Kremalı Revani Malzemeleri
Krema Malzemeleri
Şerbet Malzemeleri
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Kremalı Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle kremayı hazırlayıp soğumaya bırakmamız gerekir. Bunun için orta büyüklükteki bir tencere içerisine krema malzemelerini koyup sütü de yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım. Orta sıcaklıktaki ateşte ocağın üzerine koyup kaynayıncaya kadar karıştıralım. Krema kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirelim. Bu aşamada da dibini tutmaması için sürekli karıştıralım.

Revani hamurunu hazırlamak için bir karıştırma kabı alalım. Yumurtaları oda sıcaklığında bir süre bekleterek kullanalım. Karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıp üzerine toz şeker ekleyerek iyice çırpalım. Toz şeker eriyip beyaz ren alınca, sıvı yağ ile süt ekleyip çırpmaya devam edelim. İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştıralım. Fırın tepsisini tereyağı veya margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan revani hamurunu tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece sıcaklıkta revaninin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Revani pişerken şerbetini hazırlayabiliriz. Bir tencere içerisine toz şeker ile suyu koyup kaynatalım. Kısık ataşe alıp yaklaşık olarak 20 dakika kadar kaynatalım. Daha sonra içerisine yarım limon sıkıp beş dakika daha kaynatalım. Ocaktan indirip soğumaya bırakalım.

Revani piştikten sonra yaklaşık 5 dakika bekletip üzerine hazırlanan şerbeti ılık olarak dökelim. Daha önceden hazırlanan kremanın içerisine bir paket toz krem şanti koyup mikser ile çırpalım. Revaninin üzerine kremayı döküp, kepçenin ters tarafı ile kremayı düzgün bir şekle getirelim.

Revani hazırlanınca yaklaşık 3-4 saat kadar buzdolabında bekletilmelidir. Servis yapılacağı zaman dilimlenerek servis edilebilir.

Afiyet olsun.

" } ] }