{ "title": "Limonlu Revani", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/limonlu-revani.JPG", "date": "19.01.2024 02:57:57", "author": "Ökmen", "article": [ { "article": "
Limonlu revani, özel günlerinizde ve davet yemeklerinizin arkasından misafirlerinize ikram edebileceğiniz hoş bir tatlı olacaktır.

Limonlu Revani Malzemeleri
Limonlu Revaninin Şerbeti için
Limonlu Revaninin Üzeri için
Limonlu Revani Nasıl Yapılır?

Limonlu Revaniyi hazırlamaya ilk önce şerbetini kaynatarak başlayın. Uygun bir tencereye 4,5 su bardağı toz şeker ve 4,5 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar daha kaynatın ve üzerine yarım limon suyunu ekleyip birkaç taşım kaynatarak, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Limonlu Revaninin kek hamurunu hazırlamak için geniş bir karıştırma kabına, 4 adet yumurtayı kırarak yumurtalar kar haline gelene kadar çırpma teli yardımıyla çırpın. Ardından üzerine yarım su bardağı toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra çırpılan karışıma 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurt suyu, 1 su bardağı irmik, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin. Bu karışımı iyice çırparak pürüzsüz ve akışkan bir kek hamuru elde edin.

Çırpılarak hazır hale gelen Limonlu Revani hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayın. Ardından fırınınızı 185 derecede ısıtarak fırına verin. Limonlu Revaninin altı ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirip fırından alın.

Limonlu Revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün ve şerbetini çekip iyice soğuması için 1-2 saat kadar bekletin. Şerbeti çekerek soğuyan Limonlu Revaniyi dilimleyip üzerine arzunuza göre kaymak, çam fıstığı tozu veya Hindistan cevizi koyarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }