{ "title": "Muzlu Saray Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/muzlu-saray-revani-tarifi(1).jpg", "date": "19.01.2024 20:35:00", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "
Muzlu Saray Revani Tarifi, Hangi ilimize ait olduğu bilinmemekle beraber Türkiye'mizin dört bir köşesinde yapılan illerimize göre farklılıklar gösterebilen, şekil ve sunumu değişebilen fakat tadı her yerde aynı olan şerbetli bir tatlı çeşidimizdir. Iğdır ilimizde ramazan da olmazsa olmaz tatlılardan biridir. Şerbetli olduğu için tadı biraz yoğundur, kalori olarak diğer tatlılara oranla yüksektir. Özellikle diyet yapanlar ve şeker hastalarımızın az tüketmesini öneririz.

Muzlu Saray Revani İçin Malzemeleri
Şerbeti için malzemeler
Muzlu Saray Revani Nasıl Yapılır?

Tatlımızın hamurunu yapmaya başlamadan önce şerbetini hazırlayalım soğumaya bırakalım. 2,5 bardak tozşekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye koyup ocağa koyalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 15dk-20dk arası kaynatalım. Bir dilim limonun suyunu sıkıp dilimi de şerbetin içine atalım, birlikte 5dk daha kaynatıp ocağımızı kapatalım soğumaya bırakalım.

Şimdi tatlımızın hamurunu hazırlayalım. 4 adet yumurtayı bir kaba kıralım, üzerine 1 su bardağı tozşekeri dökelim ve mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım. Sonra sırası ile diğer malzemelerimizi 2 su bardağı unumuzu dökelim bu arada çırpmaya devam edelim,1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı da ilave ederek mikserle çırpalım. Yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye hamurumuzu dökelim. 180 dereceye ayarladığımız fırına sürelim. Çok fazla kurulup sertleştirmeden hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkartınca hemen rulo şeklinde saralım. Bu şekilde yani sarılı bir şekilde ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletelim. Sonra ruloyu açalım ve her yerine değecek gibi marmelat sürelim. Marmelat'ın üzerine 1 su bardağı iri dövülmüş fındığı serpelim. Muzları dilimlemeden bütün olarak yan yana yerleştirelim ve tekrar rulo yapalım.

Daha sonra iki parmak eninde dilimlere kesin ve servis tabağına alın. Şerbeti tatlının üzerine emdirerek yavaş yavaş dökün. Tatlımızı yanında kaymakla da servis edebilirsiniz. Dondurma ile de servis yapılabilir. Görünümü kadar tadı da nefis bir tatlı umarım beğenirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }