{ "title": "Oktay Usta Revani", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/oktay-usta-revani.gif", "date": "19.01.2024 11:23:24", "author": "rahime eskin", "article": [ { "article": "Oktay usta revani, çok kısa zamanda ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, son derece lezzetli bir şerbetli tatlı çeşididir. En özel davetlerinizde ve iftar sofralarınızda gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Oktay usta revani malzemeler
Şerbeti için malzemeler
Oktay usta revani nasıl yapılır?

Bir tencereye bir litre suyumuzu, dört su bardağı toz şekerimizi ilave ediyoruz. Üzerine birkaç damla limon suyunu sıktıktan sonra, kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynattığımız şerbetini oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.

Daha sonra bir kap içerisine dört adet yumurta ve bir çay bardağı toz şekerimizi ilave edip, iyice çırpıyoruz. Sonrasında iki çay bardağı sıvı yağ, iki çay bardağı irmik, iki çay bardağı yoğurdumuzu ve bir çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğumuzu ilave edip bir müddet daha çırpıyoruz. Son olarak iki su bardağı unun üzerine bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayı karıştırıp harcına ilave ediyoruz. Hazırladığımız harcımızı yağladığımız tepsiye döküp, önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğumuş olan şerbeti, revani kekinin üzerine fırından çıktıktan 10 dakika sonra döküyoruz. Şerbetini dökerken dikkat edilmesi gereken husus, şerbetin soğuk, kekin ılık olmasıdır. Oda sıcaklığında soğuyan revaniyi daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz, Servis ederken üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }