{ "title": "Portakallı Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/portakalli-revani-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 14:16:32", "author": "Erçevik", "article": [ { "article": "MALZEMELER.

Dört kahve fincanı un
Dört kahve fincanı şeker
Dört kahve fincanı yoğurt
Dört kahve fincanı irmik
Dört yumurta
İki kahve fincanı sıvı yağ
İki kahve fincanı portakal suyu
Bir portakal kabuğu rendesi
Bir paket kabartma tozu.
ŞERBET.

İki buçuk su bardağı şeker
İki su bardağı su
Bir su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
Bir tatlı kaşığı limon suyu.
Portakallı Revani tarifi.

Yumurtlar şekerle cam bir kapta on beş dakika çırpılır. Un, irmik, yoğurt, sıvı yağ konur karıştırılır son olarak portakal suyu, kabuğu ve kabartma tozu konur, bir iki kere tahta kaşıkla karıştırılır yağlanmış tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir, diğer tarafta şeker, su, portakal suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatılır, limon suyu ve kabuğu ilave edilip ateşten alınır, soğutulur. Fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine dökülür, üzerine bir tepsi örtülüp 4 saat dinlendirilir, dilimlere kesilerek arzuya göre süslenerek servis yapılır.

NOT: bu tatlı bir gece bekletilirse daha nefis olur" } ] }