{ "title": "Revani Şerbeti Hazırlama", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/revani-serbeti-hazirlama.JPG", "date": "21.01.2024 03:54:56", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Revani Şerbeti Hazırlama her ne kadar pek çok kişi tarafından kolay gibi algılanıyor olsa da aslında bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde tadı hiç de hoş olmayan sadece şekerli su olabilen bir hale gelebiliyor. Bu sebeple bazı noktalara özellikle dikkat edilmesi ve ölçülerin doğru kullanıldığına dikkat edilmesi gerekiyor.

Revani Şerbeti Hazırlama Malzemeleri
Revani Şerbeti Hazırlama

Toz şeker ve su oranı şerbet yapımında eşit miktarda olmalıdır. Böylelikle daha doğru tatta bir şerbetiniz olacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da şeker ile suyu birlikte kaynatmaya başlamamak olacaktır. İlk olarak şekerinizi iyice kavurup kristalleşmesini sağlamanız gerekiyor. Şeker iyice karıştırılamayacak hale gelip yapıştıktan sonra ılık suyu ekliyoruz.

Su kaynar kaynamaz hemen altını kapatmayın. Su ile şekerin iyice özümsenebilmesi için en az 20 dakika boyunca kaynatılması gerekir. Revani Şerbeti Hazırlama işleminin bir sonraki aşaması ise ocağın altını kapatıp şerbet sıcakken içerisine taze limondan alacağınız 3-4 damla suyu eklemek olacaktır. Hazır limon suları aynı etkiyi yaratmayacağından bu konuya ayrıca özen göstermeniz gerekir. Şerbetinizi bu şekilde hazırladığınızda revaniniz daha lezzetli olacaktır.
" } ] }