{ "title": "Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/Revani-Tarifi-31.jpg", "date": "20.01.2024 19:39:47", "author": "Toprak", "article": [ { "article": "Kek için;
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı (İnce çekilmiş) Fındık
1/2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya.

Şerbeti için;
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu.

Yapılışı.

Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. Kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.

Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile (Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın) hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba (Yaklaşık 25x30 cm'lik bir tepsiye ya da 26-30 cm'lik yuvarlak bir kalıba) dökün.

175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca, 3-4 dk. Ilınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.

NOT: Tatlının kekini hazırlarken, içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz, çok hoş bir aroma verecektir. 2. Tarifimiz.

3-4 yumurtayı bir kaba kırın ve üzerine 1 su bardağı şeker ilave ederek tercihen mikser ile çırpın. Ardından 1,5 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, 1 çay bardağı sıvıyağı ve 1 paket kabartma tozunu, oluşturduğunuz yumurta şeker karışımına ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Bu noktada revaninize renk katmak istiyorsanız, haşhaştan mandalinaya birçok ek malzeme koyabilir veya sade bırakabilirsiniz. Oluşturduğunuz karışımı fırın kabına yerleştirmiş olduğunuz yağlı kâğıda (İşinizi kolaylaştıracaktır) yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Yaklaşık 25-30 dakikada hamur pişmiş olacaktır.
Yaklaşık 3 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker ile bir tencerede şerbet kaynatın ve kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Hem fırından aldığınız hamur hem de şerbetin soğumasına biraz zaman verin ve şerbeti hamura yavaşça, yedirerek dökün. İsterseniz muhallebiden, pudinge kadar birçok ekleme yapabilirsiniz. Revaniniz soğuduktan ve süslemesi yapıldıktan sonra yemeye hazırdır.

En önemlisi, afiyetle yiyin ve yedirin!" } ] }