{ "title": "Revani Tatlısı", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/revani-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 00:17:31", "author": "İlbilge", "article": [ { "article": "Revani Tatlısı şerbetli tatlılar arasında yer alan ve severek yenilen bir tatlı türüdür. Her ne kadar yapımı kolay olsa da pek çok kişi Revani yapımının zor olduğunu düşünebilmektedir. Rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif sayesinde hem aileniz için hem de misafirleriniz için leziz bir Revani hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır.

Revani Tatlısı Keki İçin Malzemeleri
Revani Tatlısı Şerbeti İçin Malzemeleri
Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak karıştırma kabının içine yumurtaları kırıyoruz ve 1 su bardağı şekeri ekliyoruz. Şeker tamamen eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra yoğurdu ekleyip malzemeler birbirine karışana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra sıvı yağı ve irmiği ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Revani Tatlısı kekimiz hazırlandıktan sonra yuvarlak bir kek kalıbının içine alıyoruz ve daha önce ısıtılmış 170 derecelik fırına veriyoruz ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Bazen fırına koymadan evvel, ceviz, fındık ya da badem gibi kuru yemişler de dizilebilmektedir. Bu sırada tatlı için şerbetimizi de hazırlıyoruz. 3 su bardağı şekeri önce bir güzel kavuruyoruz. Daha sonra içine yarım limonun suyunu sıkıyoruz ve tekrar kavuruyoruz. Son olarak suyu da ekleyerek iyice şerbet kıvamı alana kadar kaynatıyoruz. Daha sonra şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Üzeri kızarana kadar pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra dilediğiniz ebatlarda dilimleyebilirsiniz. Daha sonra Revani Tatlısı kekimiz sıcakken soğumuş olan şerbetimizi sıcak kekin her yerine eşit dağılacak şekilde döküyoruz. Şerbetini iyice çektikten sonra dilerseniz üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebileceğiniz gibi kaymak ya da dondurma ekleyerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }