{ "title": "Sade Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/sade-revani-tarifi(1).jpg", "date": "19.01.2024 23:32:42", "author": "rahime eskin", "article": [ { "article": "Sade Revani Tarifi, yapması son derece kolay ve çok lezzetli bir şerbetli tatlı tarifidir. Kış mevsiminde her türlü akşam yemeğinin ardından hazırlayabileceğiniz gibi, sıcak yaz günlerinde ise dondurma eşliğinde akşam yemeklerinizi ziyafet sofrasına çevirebilirsiniz. Kolay gelsin.

Sade Revani Malzemeleri
Şerbeti için malzemeler
Üzeri için
Sade revani nasıl yapılır?

Revaniyi yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bunun için bir tencerenin içine 4 su bardağı toz şekeri boşaltıyoruz. Ardından üzerine 5 su bardağı suyu ekleyip, birkaç damla limonu da ilave edip, orta ateşte 15 dakika kaynatıyoruz. Şerbet hazır hala gedikten sonra, daha çabuk soğuması için, balkona veya cam kenarına kaldırabilirsiniz.

Tatlının hamurunu hazırlamak için, öncelikle kek karıştırma kabının içerisine 4 adet yumurtayı kırıp üzerine yarım su bardağı toz şekeri ekleyerek, çırpma teli ile kar oluncaya kadar çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ilave edip, karıştırıyoruz. Daha sonra irmiği ve vanilyayı ilave edip, bir iki karıştırdıktan sonra, aldığı kadar un ilave ediyoruz. Hamurumuz, bildiğimiz kek hamurundan bir miktar daha koyu kıvamlı olacak. En son kabartma tozunu da ilave edip, güzelce karıştırıyoruz. Hazır olan revani kekini yağladığımız fırın tepsisine boşaltıyoruz. Kek tepsisini ileri geri sert hareketlerle sallayıp üzerinde hava kabarcıkları oluşturuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Revani keki fırından çıktıktan sonra biraz ılık olmasını bekledikten sonra soğuyan şerbeti döküyoruz. Eğer çok yumuşak kıvamlı bir revani istemiyorsanız, üzerini kapatmayın, yumuşak olmasını isterseniz üzerini başka bir tepsi ile kapatıp, şerbetini çekmesini bekliyoruz. Hazır olan revaniyi kare şeklinde dilimledikten sonra üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }