{ "title": "Sütlü Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/sutlu-revani-tarifi.gif", "date": "20.01.2024 15:04:36", "author": "Lale Bulduklu", "article": [ { "article": "Sütlü revani tatlısının diğer bir adı da şerbet-i sütlü revani tatlısıdır. Bu tatlının hazırlanışı hem çok kolay hem de sanki yaş pastayı anımsatıyor ve ağır bir tatlı gibi duruyor. Ağır misafiriniz geleceği zaman kısa yoldan onları memnun edebileceğinize emin olduğunuz bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hatta tatlı o kadar hafif ki insan yedikçe yiyesi geliyor. Bayramlarda yufka açmayı bilmeyenler veya öyle zahmetli işlerle uğraşmak istemeyenler en basit ve nefis lezzeti olan sütlü revani tatlısını tercih edebilirler.

Sütlü Revani Tatlısının malzemeleri

Keki için malzemeler: Normal kek malzemelerinden farklı olarak yağ, süt ve yoğurt kullanmıyoruz.
Şerbeti için malzemeler
Üzeri için malzemeler
Sütlü Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütlü revani tatlısının şerbeti soğuk olacağı için önce şerbeti hazırlıyoruz. 1 bardak sıcak sütün içerisinde bir bardak şekeri iyice karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra geri kalan üç bardak sütü de soğuk olarak ilave edin. Ardından kekin yapımına geçebilirsiniz.

4 yemek kaşığı şeker ve dört yumurtayı 30 saniye kadar karıştırın. Diğer keklerde olduğu gibi uzun süre çırpmanıza gerek yok. Ardından un, irmik, kabartma tozu, vanilyayı ve limon suyunu karıştırarak bir miktar daha çırpın. Fırın tepsisinin içerisine bir miktar yağ gezdirdikten sonra kek hamurunu tepsiye dökerek yayın. Fırının derecesini 180 dereceye ayarlayarak ısının yükselmesini bekleyin. Isı 180 dereceye ulaştıktan sonra tepsiyi fırına sürün ve üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Sütlü revani tatlınızın keki piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz soğuk olan sütlü şerbeti kekin üzerine dökün. 3-4 dakika içerisinde kek sütün tamamını içerisine çekiyor ama yerken sütün tadını alabiliyorsunuz. Üzerine krem şantiyi dökerek servis edebilirsiniz. Bu tatlı bir gün bekledikten sonra daha lezzetli oluyor. Bu nedenle tüketeceğiniz günden bir gün önce pişirmeniz daha lezzetli bir tatlı yemeniz için iyi olacaktır.
" } ] }