{ "title": "Türk Revani Tarifi", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/turk-revani-tarifi.gif", "date": "21.01.2024 08:15:46", "author": "nalan eroğgu", "article": [ { "article": "Türk Revani Tarifi, Revani tatlısı Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biridir. Yapımı oldukça kolay olan revani tatlısını sizlerle paylaşmak istedim. Denenmiş ve ölçüleri birebir tutan son derece lezzetli bir tatlıdır. Hemen her evde olan malzemelerle yapılan revani tatlısı şerbetli tatlıların içerinde de son derece hafiftir.

Türk Revani Malzemeleri
Şerbeti
Türk Revani Nasıl Yapılır?

Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpın. Üzerine azar azar 1 su bardağı sıvı yağını ilave yapın. Akıcı kıvama gelene kadar karıştırın. Limon kabuğu rendesi ve yoğurdu da ilave edip iyice karıştırın. Son olarak 1 paket irmik, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu da katarak Türk revani tatlısının kekini hazırlayın. 180 dereceye getirdiğiniz fırına önceden ısıtmadan kekinizi koyun. Şerbeti hazırlamak için 5 su bardağı şekeri 6 su bardağı suyu geniş bir tencereye koyup yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan almada yarım limon suyu sıkın. Şerbeti revani tatlısının kekinden önce yapın ve soğumaya bırakın. Kızarmış olan Türk revani tatlısının üzerine soğumuş olan şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın. Kesmiş olduğunuz revani tatlısının üzerine Hindistan cevizi dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }