{ "title": "Yoğurtlu Revani", "image": "https://www.revanitarifi.gen.tr/images/yogurtlu-revani.gif", "date": "19.01.2024 19:58:07", "author": "Ogan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Revani şüphesiz en çok sevilen irmikli tatlılar arasında yer almaktadır. Her ne kadar yoğurtsuz olan şekilleri de bulunuyor olsa da asıl revani yemek isteyenlerin tercihi yoğurtla hazırlanmış olanlardan yana olmaktadır. Evde rahatlıkla ve çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlı tarifi sayesinde misafirleriniz geldiğinde ne ikram edeceğiniz hususunda herhangi bir endişe duymak zorunda kalmazsınız.

Yoğurtlu Revani Keki için Gerekli Malzemeleri
Yoğurtlu Revani Şerbeti için Gerekli Malzemeleri
Yoğurtlu Revani Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğuyabilmesi için şerbeti hazırlıyoruz. Şerbetimizi hazırlarken ilk olarak tencereye şekeri alıyoruz ve bir müddet kavuruyoruz. Daha sonra suyunu ekleyip şekerlerin erimesini sağlıyoruz. Son olarak da limondan 4 damla sıkarak şerbetimizi iyice kaynatıyoruz ve soğuması için beklemeye alıyoruz. Daha sonra revanimizin kekini hazırlamaya başlıyoruz.

Yoğurtlu Revani kekini hazırlarken ilk olarak karıştırma kabımıza ilk olarak yumurta ve şekeri alıp iyice karıştırıyoruz. Şekerli yumurta iyice köpürüp beyazlayınca yağ ve yoğurdu ekleyerek biraz daha çırpıyoruz. Sonra un, irmik, fındık, karbonat, kabarta tozu ve vanilyayı da ekleyerek kek kıvamı alana kadar çırpın. Eğer bu aşamada rendelenmiş limon kabuğu ya da rendelenmiş portakal kabuğundan bir yemek kaşığı kadar kekinize dökerseniz bu kabuk rendeleri revaniye hoş bir aroma katacaktır. Yağlanmış olan 25x30 cm ebatlarında bir tepsiye ya da 26-30 cm yuvarlak bir kalıba kekinizi dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik bir fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Üstünün kararmamasına ve kürdanla yokladığınızda kekin pişmiş olmasına dikkat edin. Pişen keki fırından alıp 3 dakika kadar beklettikten sonra dilimleyin ve soğumuş şerbeti azar azar ve her yere eşit dağılacak şekilde dökerek kekinizi şerbetleyin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra dinlendirerek servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }