Elmalı Revani şerbetli tatlılar içerisinde yer alan ve oldukça sevilen tatlılar arasında yer almaktadır. Hem aileniz için hem de misafirleriniz için sunabileceğiniz bu tatlının yapımı da oldukça kolay olduğundan dolayı kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Bu sebeple de canınız tatlı çektiğinde rahatlıkla hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır.
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz ya da fındık
- 50 gram eritilmiş margarin ya da tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet elma
Elmalı Revani Şerbeti için Malzemeleri
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Elmalı Revani Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğuyabilmesi için şerbetimizi hazırlıyoruz. İlk olarak bir tencereye şekeri alıp kavuruyoruz. Daha sonra suyu ekleyerek kaynamasını sağlıyoruz. Limondan 4 damla suyu da ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra revanimizi hazırlamaya başlıyoruz.
Revani için ilk olarak yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kabına alarak karıştırıyoruz. Daha sonra elma ve tarçın haricindeki tüm malzemelerimizi ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup temizledikten ve rendeledikten sonra tarçınla beraber hamura ekliyoruz.
Bu aşamaya kadar mikser kullanabilecek olsanız da elma ve tarçını ekledikten sonra tahta bir kaşık yardımıyla fazla ezmeden karıştırmanız gerekmektedir. Daha sonra yağlanmış bir kalıba hamuru döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına kalıbı koyduktan sonra üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcağı gittikten sonra dilimleyip şerbetini döküyoruz. Şerbeti iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.