Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Revani, canınız nefis bir tatlı çektiği zaman veya konuklarınızı şahane bir tatlı ziyafeti çekmek istiyorsanız sizlere öneriniz çilekli revani tatlısı çileğin kendine has muhteşem aromasıyla birleşen bu leziz tatlı ile hem sevdiklerinizi hem de kendinizi mutlu etmek istiyorsanız çilekli revani tatlısını sizlere ısrarla tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.

Çilekli Revani İçin Gerekli Malzemeleri
  • 5 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı krema
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Çilekli Revani Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Çilekli Revani Sosu için
  • 200 gr çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım çorba kaşığı nişasta
  • Yeteri kadar kaymak
Çilekli Revani Nasıl Yapılır?

Çilekli revani hazırlığımıza ilk olarak kek hamuru hazırlayarak başlayalım. Uygun bir karıştırma kabına 5 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir mikser yardımıyla karışım kar halini alıncaya kadar çırpalım. Üzerine 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı krema ilave ederek çırpma işlemine devam edelim. Karışımın üzerine son olarak 1,5 su bardağı irmik, 3 su bardağı elenmiş un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ilave ederek çırpalım. Çırpılarak pürüzsüz bir kıvam alan kek hamurunu yağlanmış dikdörtgen bir fırın tepsisine dökerek eşit bir şekilde yayalım.

Ardından fırınımızı 190 derecede önceden ısıttıktan sonra tepsiyi fırına vererek kekin altı üstü kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartıp soğumaya bırakalım. Çilekli revaninin şerbeti için bir tencereye 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su ve yarım limon suyu ekledikten sonra karışımı karıştırarak kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika kadar kaynatarak kıvam alan şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra revaninin sosu için 200 gr temizlenmiş çileği ve 1 su bardağı toz şekeri rondodan geçirerek püre şekline getirerek bir tencereye alalım. Yarım çorba kaşığı nişastayı yarım su bardağı su yardımıyla incelterek tencereye ekleyelim ve karıştırarak kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Çilekli sos kaynadıktan sonra birkaç dakika kadar daha kaynatarak ocaktan alıp soğuması için bekletelim.

İlk sıcaklığı çıkan keki bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküp kekin şerbeti iyice çekmesini bekleyelim. Şerbeti iyice çekerek soğuyan revaninin her bir diliminin üzerine kaymak sürdükten sonra soğuyan çilekli sostan dökerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Tarifi

Popüler İçerikler

Revani Şerbeti Hazırlama

Revani Şerbeti Hazırlama

Editörün Seçtiği

Limonlu Revani

Limonlu Revani

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Türk Revani Tarifi ve Malzemeleri

Türk Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi

Revani Tarifi

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri