Kolay Revani Tarifi bayanların özellikle ellerinin altında her zaman bulundurdukları tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Bu tatlı türünün hem kolay bir şekilde hazırlanması hem de şerbetli tarifler arasında en çok sevilenler arasında yer alması hem çocuklar hem de misafirler için sunulabilecek leziz bir tatlı türü olmasına yol açıyor. Üstelik irmikli tatlıları seven kişiler için de bu tatlının vazgeçilemez lezzetler arasında yer aldığını söyleyebiliriz.
Kolay Revani Tarifi Malzemeleri
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebi için:
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Kolay Revani Tarifi
Revanimizi hazırlamaya başlamadan evvel ilk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Böylelikle biz tatlımızı hazırlayana dek şerbetimiz soğumuş olur ve daha rahat bir şekilde revanimize dökebiliriz. Bunun için ilk olarak şekeri bir tencereye alarak kısık ateşte biraz katılaşana dek kavuruyoruz. Biraz sararıp katılaşınca suyu ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra limonun suyunu da sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti soğuması için kenara alıyoruz.
Daha sonra revaninin hamurunu yani kekini hazırlıyoruz. Bunun için karıştırma kabının içine ilk olarak yumurtaları kırıyoruz. Üzerine toz şekeri ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. Şeker beyazlaşınca üzerine sütü, sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpıyoruz. Sonra da 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Sonra da pişirme kağıdı serdiğimiz kare şeklindeki bir borcama hamuru döküp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kolay Revani Tarifi için hazırladığımız kek pişerken muhallebiyi hazırlıyoruz. Muhallebi için önce bir tencereye sütü alıyoruz. Üzerine 1 yumurta, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı Hindistan cevizini ekliyoruz. Tel çırpıcı yardımı ile birkaç dakika çırptıktan sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı da ekleyip birkaç dakika daha karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Üzeri kızaran keki fırından aldıktan sonra 15 dakika kadar ılık hale gelmesi için bekletiyoruz. Ilık hale gelen keki yağlı kağıda koyup ilk olarak iki eşit parçaya bölüyoruz. Kestiğimiz parçaları ortasından iki eşit parçaya ayırıyoruz ve bu parçaların alt kısımlarını dağıtmadan fırın kabının içine alıyoruz. Üzerine de soğumuş olan şerbetin yarısını bir kepçe ile her tarafa eşit dağılacak şekilde döküyoruz.
Artık ılık hale gelmiş olan muhallebiyi de fırın kabında bulunan şerbetlenmiş kek parçalarının üzerine yayıyoruz. Muhallebinin üzerini kalan kek parçaları ile kapattıktan sonra kalan şerbeti de eşit bir şekilde yine kepçe yardımı ile döküyoruz. Daha sonra Kolay Revani Tarifi ile hazırladığımız revaniyi soğuması için 45 dakika kadar bekletip buzdolabında 4 saat kadar bekletip dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun...