Limonlu Revani
22 Haziran 2024

Limonlu Revani


Limonlu revani, özel günlerinizde ve davet yemeklerinizin ardından misafirlerinize ikram edebileceğiniz hoş ve ferahlatıcı bir tatlı olarak öne çıkar.

Limonlu Revani Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Limonlu Revaninin Şerbeti İçin

  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • ½ limon suyu

Limonlu Revaninin Üzeri İçin

  • Yeteri kadar kaymak
  • Yeteri kadar yeşil fıstık tozu ve Hindistan cevizi

Limonlu Revani Nasıl Yapılır?

Limonlu revaniyi hazırlamaya ilk önce şerbetini kaynatarak başlamanız gerekmektedir. Uygun bir tencereye 4,5 su bardağı toz şeker ve 4,5 su bardağı suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar daha kaynatın ve üzerine yarım limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Limonlu revani kek hamurunu hazırlamak için geniş bir karıştırma kabına, 4 adet yumurtayı kırarak yumurtalar kar haline gelene kadar çırpma teli yardımıyla çırpın. Ardından üzerine yarım su bardağı toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra çırpılan karışıma 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave edin. Bu karışımı iyice çırparak pürüzsüz ve akışkan bir kek hamuru elde edin.

Çırpılarak hazır hale gelen limonlu revani hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayın. Ardından fırınınızı 185 dereceye ısıtarak fırına verin. Limonlu revani altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirip fırından alın.

Limonlu revani ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekip iyice soğuması için 1-2 saat kadar bekletin. Şerbeti çekerek soğuyan limonlu revaniyi dilimleyip üzerine arzunuza göre kaymak, yeşil fıstık tozu veya Hindistan cevizi koyarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Limonlu revani tarifini daha da zenginleştirmek isterseniz, hamura bir miktar portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz. Bu, tatlınıza ekstra bir aroma katacaktır. Ayrıca, servis esnasında üzerine taze nane yaprakları ekleyerek görselliği artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Tarifi

Limonlu Revani

Limonlu Revani

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Yaparken Dikkat Edin

Revani Yaparken Dikkat Edin

Revani Tarifi

Revani Tarifi