Şerbetli İrmikli Revani Tatlısı Tarifi
Malzemeler (Keki İçin):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Malzemeler (Şerbeti İçin):
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/2 limon suyu
Yapılışı:
- Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Kek için, yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama kek karışımını dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti yavaş yavaş dökerek kekin tamamen emmesini sağlayın.
- Revaniyi şerbeti çekene kadar oda sıcaklığında bekletin.
- Dilimleyip üzerine isteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya antep fıstığı serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Şerbetin soğuk, kekin sıcak olması önemlidir. Bu sayede şerbeti daha iyi çeker.
- Kekin üzeri kızardığında fırından alabilirsiniz; aşırı pişirme kekin kurumasına neden olabilir.
- İrmiği önceden ıslatmak veya kavurmak gerekmez, bu tarifte çiğ irmik kullanılır.
|