Revaniyi ilk kez yapmayı düşündüğümde, tarifin kolaylığı beni gerçekten etkiledi. Özellikle şerbetin hazırlanması aşaması oldukça basit görünüyor. Yumurtaları çırparken, şekerin rengi açılana kadar çırpmak gerektiğini öğrendim, bu da hamurun dokusunu daha iyi hale getirecek gibi. Fırında pişirme süresi 30-35 dakika olarak belirtilmiş, bu süre içinde revaniyi kontrol etmekte fayda var, altın rengi alması gerektiği için. Şerbetin sıcak revaniye dökülmesiyle beraber tatlının daha da lezzetleneceği kesin. Servis aşamasında üzerine hindistan cevizi veya ceviz eklemek, tatlıya hoş bir görünüm katacak. Tarifteki ekstra bilgiler de oldukça faydalı, özellikle daha yoğun bir tat için süt kullanma önerisi ilgimi çekti. Revaniyi denediğimde bu tarifin tüm ailemizi mutlu edeceğine inanıyorum, afiyet olsun!
Revaniyi ilk kez yapmayı düşündüğümde, tarifin kolaylığı beni gerçekten etkiledi. Özellikle şerbetin hazırlanması aşaması oldukça basit görünüyor. Yumurtaları çırparken, şekerin rengi açılana kadar çırpmak gerektiğini öğrendim, bu da hamurun dokusunu daha iyi hale getirecek gibi. Fırında pişirme süresi 30-35 dakika olarak belirtilmiş, bu süre içinde revaniyi kontrol etmekte fayda var, altın rengi alması gerektiği için. Şerbetin sıcak revaniye dökülmesiyle beraber tatlının daha da lezzetleneceği kesin. Servis aşamasında üzerine hindistan cevizi veya ceviz eklemek, tatlıya hoş bir görünüm katacak. Tarifteki ekstra bilgiler de oldukça faydalı, özellikle daha yoğun bir tat için süt kullanma önerisi ilgimi çekti. Revaniyi denediğimde bu tarifin tüm ailemizi mutlu edeceğine inanıyorum, afiyet olsun!
Cevap yaz