Kadayıflı Revani Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Kadayıf İçin:
- 250 gram tel kadayıf
- 125 gram tereyağı (eritilmiş)
Şerbet İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alarak kaynatın, 10-15 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Kadayıfı elinizle iyice ufalayın, erimiş tereyağı ile harmanlayın.
- Yağlanmış tepsinin tabanına kadayıfı yayın ve elinizle bastırarak düzleştirin.
- Revani hamuru için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Hamuru, tepsideki kadayıfın üzerine dökün ve yayın.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak revaniyi, soğuk şerbetin üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.
- Şerbetini çektikten sonra dilimleyip servis yapın.
Not: Revaniyi şerbetlerken ikisinin de ideal sıcaklıkta olması önemlidir; tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.
|