Şambali revaniyi ilk kez denemek isteyen biri olarak, tarifteki adımların oldukça anlaşılır olduğunu düşünüyorum. Özellikle yoğurt ve irmik kullanımı, tatlının lezzetine katkı sağlayacak gibi görünüyor. Fırında pişirme süresi de makul; 30-35 dakika içinde altın rengi alması, sabırsız bir tatlı sever için iyi bir haber. Şerbetini soğutma aşaması biraz sabır gerektirse de, tatlıyı sıcak şerbetle buluşturduktan sonra beklemek, lezzeti artıracak gibi. Yanında kaymak veya dondurma ile sunulması fikri de çok cazip, özellikle yaz günlerinde serinletici bir tatlı olarak harika bir seçim olabilir. Misafirler için Türk kahvesi ile ikram edilmesi ise tam bir geleneksel dokunuş! Bu tarif kesinlikle denemeye değer görünüyor. Sizce de öyle değil mi?
Şambali revani benim de severek tükettiğim bir tatlı. Tarifin anlaşılır olması, deneyimleyen herkes için büyük bir avantaj. Özellikle yoğurt ve irmik kullanımı, tatlının yapısına zenginlik katıyor. Fırında pişirme süresinin 30-35 dakika olması, acelesi olan tatlı severler için de güzel bir detay. Şerbetin demlenmesi biraz sabır gerektirse de, tatlının lezzeti için bu bekleme süresi kesinlikle faydalı. Yanında kaymak veya dondurma ile servis edilmesi ise özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle tadını daha da arttırır. Misafirlerle birlikte Türk kahvesi ile sunulması da geleneksel ve hoş bir dokunuş. Kesinlikle denemeye değer bir tarif olduğu konusunda hemfikirim. Dilediğin gibi deneyimlemeni umarım!
Şambali revaniyi ilk kez denemek isteyen biri olarak, tarifteki adımların oldukça anlaşılır olduğunu düşünüyorum. Özellikle yoğurt ve irmik kullanımı, tatlının lezzetine katkı sağlayacak gibi görünüyor. Fırında pişirme süresi de makul; 30-35 dakika içinde altın rengi alması, sabırsız bir tatlı sever için iyi bir haber. Şerbetini soğutma aşaması biraz sabır gerektirse de, tatlıyı sıcak şerbetle buluşturduktan sonra beklemek, lezzeti artıracak gibi. Yanında kaymak veya dondurma ile sunulması fikri de çok cazip, özellikle yaz günlerinde serinletici bir tatlı olarak harika bir seçim olabilir. Misafirler için Türk kahvesi ile ikram edilmesi ise tam bir geleneksel dokunuş! Bu tarif kesinlikle denemeye değer görünüyor. Sizce de öyle değil mi?
Cevap yazMerhaba Çağrı,
Şambali revani benim de severek tükettiğim bir tatlı. Tarifin anlaşılır olması, deneyimleyen herkes için büyük bir avantaj. Özellikle yoğurt ve irmik kullanımı, tatlının yapısına zenginlik katıyor. Fırında pişirme süresinin 30-35 dakika olması, acelesi olan tatlı severler için de güzel bir detay. Şerbetin demlenmesi biraz sabır gerektirse de, tatlının lezzeti için bu bekleme süresi kesinlikle faydalı. Yanında kaymak veya dondurma ile servis edilmesi ise özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle tadını daha da arttırır. Misafirlerle birlikte Türk kahvesi ile sunulması da geleneksel ve hoş bir dokunuş. Kesinlikle denemeye değer bir tarif olduğu konusunda hemfikirim. Dilediğin gibi deneyimlemeni umarım!