Sütsüz Yumurtasız Revani Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Bir kapta irmik, un, şeker, sıvı yağ, su, kabartma tozu, vanilin ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Şerbeti çekene kadar dinlendirin.
- Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
Not: İsterseniz üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş fıstık serpebilirsiniz.
|