Revani yapımı gerçekten de çok keyifli bir süreç. Şerbetini yapmak için önce şekeri ve suyu kaynatmanın ardından limon dilimini eklemek, tatlının lezzetini önemli ölçüde artırıyor. Hamurunu hazırlarken yumurtaları ve şekeri çırptığınızda elde ettiğiniz o beyazımsı karışım, tatlının hafif ve yumuşak dokusunu sağlaması açısından oldukça kritik. Fırına vermeden önce hamurun pürüzsüz bir kıvama gelmesi gereken aşama, insanların tatlıyı deneyimlediğinde hissettikleri o lezzetli duygu için çok önemli. Şerbetin sıcak, revaninin ise soğuk olması da lezzeti muazzam bir şekilde dengeliyor. Kesinlikle misafirler için harika bir ikram, özellikle üzerine hindistan cevizi veya fındık serpilirse. Bu tarifin, değişik malzemelerle çeşitlenebilmesi de onu daha da cazip kılıyor. Hatta çikolatalı bir revani denemek bile oldukça ilginç bir fikir. Herkesin bu nefis tatlıyı denemesini tavsiye ederim!
Revani yapımı gerçekten de çok keyifli bir süreç. Şerbetini yapmak için önce şekeri ve suyu kaynatmanın ardından limon dilimini eklemek, tatlının lezzetini önemli ölçüde artırıyor. Hamurunu hazırlarken yumurtaları ve şekeri çırptığınızda elde ettiğiniz o beyazımsı karışım, tatlının hafif ve yumuşak dokusunu sağlaması açısından oldukça kritik. Fırına vermeden önce hamurun pürüzsüz bir kıvama gelmesi gereken aşama, insanların tatlıyı deneyimlediğinde hissettikleri o lezzetli duygu için çok önemli. Şerbetin sıcak, revaninin ise soğuk olması da lezzeti muazzam bir şekilde dengeliyor. Kesinlikle misafirler için harika bir ikram, özellikle üzerine hindistan cevizi veya fındık serpilirse. Bu tarifin, değişik malzemelerle çeşitlenebilmesi de onu daha da cazip kılıyor. Hatta çikolatalı bir revani denemek bile oldukça ilginç bir fikir. Herkesin bu nefis tatlıyı denemesini tavsiye ederim!
Cevap yaz